zaterdag 2 maart 2013

Kleuren


Oh wat is het toch lastig met kleuren. Zeker als je patronen in het echt ziet of op foto's. Denk dat iedereen er last van heeft. Vooral met paars/blauw tinten en de verschillende rode is de belichting heel belangrijk.
Dit lieve lavendelpatroontje is van Luli en was leuk om te maken. De blauwe kleur in de bloemen, is in het echt paars zoals het bandje. Op de linkerfoto komt het bandje wel als paars op de foto, de bloemen niet. Rechts bijna gelijk van paarse kleur, maar geen "helder"licht.
Eigenlijk is het toveren ;)


Het kerstpatroontje kocht ik in Zwolle op de beurs. Het hing er in het echt met in mijn herinnering redelijk felle kleuren. Op de foto die bij het patroon zit, zijn de kleuren al wat meer "antiek". En toen ik de DMC kleuren kocht volgens de nummers, ja toen werd het nog "zachter" van kleur.

Dit vrolijke plantje dat ik kreeg is een "ik zet je op het verkeerde been"plantje. Het staat in de keuken en de ene keer is het echt heel roze, dan lavendelblauw en dan weer eens paars. Ik zei al, het licht kan toveren. 

En de sterren en de mandjes lijken op de foto redelijk pastelkleurig. En in het echt zijn ze harder van kleur.

Al met al kan ik natuurlijk een fotografie cursus gaan doen en leren hoe met licht de juiste weergave te krijgen. Maar................. vind handwerken leuker ;)
Fijn weekend.


3 opmerkingen:

 1. Kleuren vangen op de foto is altijd een hele kunst, buiten fotograferen is vaak het best, maar dan is het nog lang niet altijd een exacte weergave van je kleur, ook scheelt de kleurweergave per pc-scherm nog eens, je bent dus van veel factoren afhankelijk.
  Ik vind je borduurwerken schattig, je sterren en mandjes beeldschoon en je plantje.... zo'n campenula staat hier ook, ik ben er dol op!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi borduurwerkje heb je gemaakt, ook het kerstpatroontje zie er schattig uit.
  Leuke mandjes, lekker kleurrijk.
  Met de sterren ben ik ook net begonnen om mee te nemen naar de bee's.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, kleuren echt goed zien en de juiste belichting is best moeilijk. Mooi wat je maakt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen