woensdag 20 februari 2013

In de broodmand 

 
In die hele grote mand vallen ze in het niet. Maar zien jullie de zon in de mand? Heerlijk we gaan de lente tegemoet.

Deze week daarom ook wat meer felle kleuren. En inderdaad Pauline, ook een stofje van een dekbed van een groot woonwarenhuis gebruikt. ( De slopen zijn altijd wat te klein voor onze kussens en dan mogen ze naar mijn stapeltje lapjes).

De broodmand is een oudje. De bakker, die op een bakfiets langs kwam om brood aan huis te bezorgen, legde daarin het brood voor die dag. 
(Foto geleend uit Eindhoveninbeeld)
Hij kwam, net als de melkboer, iedere dag langs. Gelukkig maar want met zes kinderen en de aanloop, ging er wel meer dan een brood  en een fles melk doorheen. Hoewel flessen melk ? Ik kan me nog herinneren dat er losse melk getapt werd door de melkboer. Mmm... toen was ik echt nog een peuter hoor ;)) 


8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je zo'n mand hebt. leuke foto ook !!!! je hartjes zijn ook weer mooi, gewoon doorgaan maar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie mandjes en geniet van de oude foto,..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n bakker herinner ik me ook, hij kwam met heerlijk geurend brood in zijn mand aan de deur...en melk uit de grote bus werd door de melkboer in een melkkoker (= pan) geschept...en de groenteman kwam zelfs met paard en wagen hihi, ik wordt helemaal nostalgisch van je foto (en zo oud ben ik toch nog niet?????). De mandjes zijn weer lekker fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie mandjes. En de lente, daar heb ik ook zo'n zin in.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hadden vroeger ook een bakker met bakfiets en mand aan de arm als hij aanbelde, ook de melkboer kwam aan de deur, hij had metalen kratten met rammelende flessen die met gekleurde zilverpapieren doppen dicht zaten. Leuke herinneringen.
  Je mandjes zijn enig! Ik heb van datzelfde Ikea stofje een tissuebox, ooit als cadeautje gekregen, ik vind het een heel lief stofje. Heb je al een besluit genomen welke stof je gaat kiezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige mandjes en wat een gezellig foto van de bakker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die kleine mandjes in de grote mand. Ja, de bakker en melkboer aan de deur herinner ik me ook nog. Bij ons kwamen beiden met paard en wagen langs.

  BeantwoordenVerwijderen