donderdag 11 april 2013

Vredes duifje

Het 8e blok van de bloggersquilt van Jacqueline is een ingestuurd blok van haar naamgenoot. Haar leuke motivatie voor de keuze hieronder:

Het dronkemanspad
Een jaar of 5 terug ben ik begonnen met quilten. Het begon met een Halloween panel. Daarna begon ik aan een kerstman panel en was helemaal in mijn sas. Op een gegeven moment ontdekte ik het paper-piecen. Dat vond ik al heel wat . En op die manier heb ik heel wat log cabin blokken gemaakt en ook andere dingen. Toch wilde ik graag nog wat anders, maar hoe moest dat dan? Gelukkig gaf Jacqueline, onze bloggers quilt bedenkster, in mijn woonplaats een basis cursus. Daar ben ik heen gegaan, inmiddels 2 jaar geleden. Alleen ik heb niets met ronde vormen met patchen. Maar zoals het hoort zat er in deze basis cursus een dronkemanspad. Tenslotte moet je alles een keer gedaan hebben en leren, dus ook rond patchen. Ik heb wat afgemopperd op dit blok, maar uiteindelijk wel gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het een blok vind dat zoveel mogelijkheden heeft door met je kleurverdeling te spelen. Echt onwijs vind ik dat. Neemt niet weg dat ik er denk ik zelden nog 1 zal maken. Al met al was Jacqueline degene die zorgde dat ik dit blok maakte. Vanwege de herinnering aan deze geweldig leuke basiscursus, waar ik veel geleerd heb zend ik dit blok in. Veel succes met het maken ervan!
Groeten Jacqueline van Oostveen, Hier haar blog.Mijn blok vind ik sec een beetje saai, maar Jacqueline heeft gelijk, het is een apart geval dit blok. Leg je het ergens tussen dan is het meteen een heel ander verhaal.

Heb van dit blok ook van die mooie bruidsquilts gezien
Op het patroon staat de naam "PeaceDove" en het is ook bekend onder de naam "Dronkemanspad".

What's in a name ?

7 opmerkingen:

 1. Het lijkt me geen makkelijk block! Ja mijn block is mooi hè, ik heb het zelf nog niet gemaakt, schande!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, zo'n stukje van een dronkemanspad ertussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel verschillende blokken. Door het gebruik van de stoffen die ik telkens terug zie komen wordt het een prachtige eenheid. Mooi hoor.
  Ik ben geen quiltster, maar ik vind het wel leuk om te bekijken en hoe uiteindelijk een klaar werkstuk ontstaat.
  Fijne dag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een mooie blok geworden, in het geheel komt hij ook tot zijn recht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig blok heb je gemaakt, ik vind het geheel ook erg mooi.

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen