donderdag 4 april 2013

Log cabin blok

Weer een blok gemaakt van Bloggerquilt.Geinitieerd door Jacqueline en deze keer het blok van Annelies.

Heb het dit keer met de machine gemaakt, netjes zoals ik het op cursus ooit leerde.

Het eerste deel op mijn oude singer, niet zo'n vintage model, maar een degelijke van zo'n 25 jaar oud. Hij kan alles en ooit gekocht om jeans te kunnen maken en te verstelllen.


Intussen ben ik een jaartje oudergeworden en kreeg ik hele leuke cadeautjes. Inderdaad van de kinderen stofjes uit de quiltwinkel en hebbedingetjes uit die kruidenwinkel.

En het boek "When the cold wind blows", waar  Marianne zo'n leuk blog over schreef.

Voorafgaand aan mijn verjaardag werd er aan mij gevraagd of ik geen nieuwe naaimachine wilde. Want ik was nu met pensioen en vaak achter die oude machine te vinden en zo druk met mijn quilts.... enz. Maar ik vond dat niet nodig, dat oudje deed het best en ik kan er mee lezen en schrijven.
Wat een verrassing en verbazing toen ik een groot pak kreeg en daar een spiksplinter nieuwe glanzende met allerlei knopjes voorziene naaimachine in vond. 
En ja een gegeven paard... en nu kan ik alleen maar zeggen dat ik er erg blij mee ben.  Natuurlijk deed die oude het nog best, maar nu ik de nieuwe gebruikt heb, weet ik, dat de techniek niet heeft stilgestaan. Dit is toch wel heel bijzonder, zacht zoevend; draad niet meer vasthouden als je begint, omdat ie er anders uit floept; een draad door de naald gaat bijna vanzelf en dat is voor deze pensionada ;) best wel handig.

En om een lang verhaal wat te verkorten, het tweede deel van het log cabin blok heb ik met de nieuwe aanwinst gemaakt. Het was genieten.

7 opmerkingen:

 1. Een prachtig blok! Heb ik je al gefeliciteerd met je verjaardag, zo niet, dan bij deze, ik wens je nog vele jaren in gezondheid en geluk met al je lieverds en je nieuwe en oude machine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd en je hebt een prachtig cadeau gekregen. Moderne machines kunnen zo veel. Ik heb een nog veel oudere machine, nog van voordat ik getrouwd was.... nu naai ik niet zo vaak; ik vind dat ie het nog prima doet.
  Je hebt prachtige blokken gemaakt.
  Fijn weekend en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een feest, genieten met je nieuwe machine! En een prachtig blok weer! Nog gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allereerst nog gefeliciteerd! En wat een mooie blokken! Wat enorm leuk dat je toch een nieuwe naaimachine hebt gekregen en dat je er zo fijn mee kunt naaien. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Wat een prachtig blokje heb je met je nieuwe machine gemaakt ! ! !

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautiful colors and beautiful block.
  I hope to see soon your blue blocks. Thanks for your visit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was een verrassing!!! Ik heb een aantal jaren geleden ook een nieuwe machine gekocht, ik moest er wel erg aan wennen hoor maar nu vind ik het geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen