maandag 11 juni 2012

Bloesje nodig

Was getrouwd met dit bloesje  Denk dat ie al wel 7 jaar oud is.
Gemaakt van linnen en heerlijk dragen.  Zeker als het warm weer is. Netjes gestreken en dan op een wijde rok was het ook voor kantoor een prima dracht. Maar... na jaren dienst kan het echt niet meer. Versleten en verkleurd.
Het is een goed model. Een jasje, maar niet echt... Wijd vallend net op de (volle) heupen. Natuurlijk nergens meer te krijgen, heb er best mijn  best voor gedaan.


Dus heb ik het uit elkaar gehaald en nagetekend op een oude krant . ( Mag dat eigenlijk?)  Linnen gekocht. En ook het opengewerkte kantje. Alles een flinke maat groter geknipt en nu in elkaar zetten. Ben benieuwd of het gaat lukken en het dan weer zo'n "hebbeding bloes" wordt.

                                                                                                    3 opmerkingen:

 1. Hoop dat het lukt. Linnen is heerlijk materiaal. Vooral prettig om te dragen. Soms heb je kleding die je wel dag en nacht aan wilt.
  Ben benieuwd hoe het gaat en natuurlijk mag je een oude krant gebruiken en je mag het wel natekenen....... anders krijg je toch nooit weer zo'n heerlijk bloesje. Succes en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee, het wordt vast weer zo'n bloes waar je jaren plezier van gaat hebben! Het originele niet wegdoen hoor, dat blijft altijd je basispatroon! En kranten... waarom niet?! Slim juist!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is knap zeg! Ik doe het je niet na. Ben benieuwd naar het resultaat! Krant wel eerst strijken anders geeft ie af (heb ik wel eens gehoord) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen