zondag 25 augustus 2013

Hoe red ik me hier uit?

Regelmatig vallen de zonen met hun vrouwen bij ons binnen Soms zijn ze echt op bezoek, de andere keer is ons huis gewoon even thuis, omdat ze in de buurt een andere afspraak hebben en het dan makkelijk is om op je oude kamer te overnachten.
Zo ook dit weekend was de jongste hier samen met zijn vrouw. De een heeft een etentje met vriendinnen, de ander met z'n maten een spelletjesavond Carcasonne.

Aan het eind van de zondagmorgen is iedereen weer boven water en ontbijten/lunchen we uit het vuistje. Ik ben nog gauw even een blogje aan het lezen.... en dan ( daar was deze lange inleiding voor) : "zeg mamma maak je ook nog wel eens wat? Je bent volgens mij meer aan het lezen over quilts, dan dat ik je ze zie maken... Ben je al aan een quilt voor mij begonnen? Hoelang doe je daar over? Heb je die lappen al gebruikt, die je van ons gekregen hebt?"

Woh... dit zijn gewetensvragen. Heb ik de laatste tijd ook niet het idee, dat ik met wel honderd dingen bezig ben, maar al sinds lange tijd niets af heb gemaakt? 

Heb toen wel m'n projecten laten zien:
  • 3 mandjes met manden ( zijn er nu 150)
  •  het begin van het middenstuk met  de vliegende ganzen voor de hartenverzameling




  • m'n 10 blokken van de kleine Jane


  • de kerstblokken van de bloggersquilt 

  • m'n sterren

  • de lapjes die klaar liggen voor de magic tiles
  • de quilt die bijna klaar is voor meneer Janssen
  • en m'n deur quillt
En dan heb ik niet laten zien wat ik in m'n kladblok heb staan , snode plannen voor een winterklus.

Wel ze waren gelukkig een beetje tevreden met hun  moeder, zit niet alleen maar achter laptop naar mooie quilts te kijken.

Het afscheid vandaag was als volgt:

"Hoie mam, ik kijk thuis nog even op google om een quilt uit te zoeken, is die dan volgend jaar klaar met sinterklaas?"

O, ik houd van mijn zonen en dochters ;)



dinsdag 20 augustus 2013

Oogst







Het is dit jaar een goed bramen jaar  en zoals je ziet is de vlier ook goed bezig.




Bramen doen me denken aan dit boekje, eindeloos voorgelezen en ik vind het nog steeds zo mooi. Naar iedere tekening in het boekje kun je blijven kijken.
En weet je wat? Er staan quilts in het boekje :)




De paarden houden de appels nauwlettend in de gaten. Duurt toch nog wel even voor ze echt rijp zijn.





Pruimen doen dit jaar niet echt mee, te weinig water en te heet geweest, volgend jaar maar weer.















En de papyruskweek van dit jaar is ook wat magertjes.... water gebrek?

Onze brave "Poeh" drinkt overal water uit, behalve uit zijn waterbak ;)

Mijn oogst van hartjes en mandjes van deze zomer:




Het vraagt om actie en daar heb ik zin in.  De hartjes worden uitgebreid  met ook andere kleuren dan rood, net zoals ook de mandjes in allerlei kleuren zijn en nog worden gemaakt.














zondag 18 augustus 2013

Kleurplaten

Wanneer ik blokken maak, zonder voorgeschreven stoffen , zoals bij de bloggersquilt, kleur ik de patronen eerst in. Dit om een beeld te krijgen of het een beetje past bij de andere ( kerst) blokken.

Blok 20 van de Jacqueline's Bloggersquilt 2013 is van  Frederika. Vind vliegende ganzen prachtig en dan ook nog in een cirkel: geweldig leuk!

Het is een blok wat ik op de machine gemaakt heb. 


Blok 19 is van Tertia ook al zo'n leuke. Werd wel in het ootje genomen door het patroon. Ik ben van gauw even snel doen en dan denk je al gauw , blokje B is even groot als E, nou mooi niet. Mmmm ja Carin niet voor niets 2 blokjes. Moest dus wel even over.



 





donderdag 15 augustus 2013

3 B's : BETERSCHAP, BLOGGERSQUILT en blokken maken





Heer des huizes is behoorlijk ziek, na een weekje ziekenhuis met onderzoeken, nu thuis en langzaam wat beter worden en dan straks in september nog een operatie. Voor iemand die altijd bezig is, is niets kunnen heel moeilijk.Dit is zijn knuffel van heel lang geleden en de lavendel is een leuk beterschapspakje met zaadjes voor plantjes, die dan straks vol herinneringen zijn aan de zomer.



Vandaag is het weer bloggersquiltdag en vandaag staat mijn ingestuurde blok op het blog van Jacqueline. Voel me vereerd :)

Voor mij is het iedere donderdag gauw naar het blog van Jacqueline
     

Benieuwd naar het nieuwe blok van de bloggersquilt.

Er zijn al 33 blokken, wil je ook meedoen en heb je ook een leuk blok wat je wilt delen, stuur dan Jacqueline een mail.

Jacqueline zorgt ervoor dat de blokken 15 cm2 zijn en als pdf bestand down te loaden zijn. ( Is dat Nederlands?)


Ik loop wat achter ben met de nummers 16 en 18 bezig geweest.








 


Vond deze best lastig hoor 16 van die kleine priegel blokjes, maar wel weer heel leuk!




 En deze is ook al zo leuk, ook met ronde vormen en dan is het wel handig dat je de blokken goed op de draad knipt... ja ja aldoende leert men... moest het over doen ;)






maandag 5 augustus 2013

Herfst, vliegende ganzen en kersttaferelen





Toen we thuis kwamen van vakantie was dit de aanblik van de tuin , herfst ! We wonen op zandgrond en dan wil het water wel echt wegzakken. Inmiddels zijn we een week verder en is het blad weggeharkt.


Ik kan redelijk tegen de warmte, maar vorige week was het mij ook te veel hoor. Heb binnen vliegende ganzen gemaakt echt een tafereel wat hoort bij de herfst en winter. Als je eraan denkt heb je het prompt niet meer warm. lol


 


 

 En toen buiten ook verder gegaan met wat applicatiewerk. Een lastig blok van Baukje "de bezige bij", welke ze instuurde voor de bloggersquilt een leuk initiatief van  van Jacqueline

Ik gebruik de blokken voor een kerstquilt, doet ook al zo lekker aan kou denken.


Ik loop de helft achter. Heb er 15 klaar en we zitten al op 31 inzendingen. Iedere week op donderdag plaatst Jaqueline een nieuw blok op haar blog.